2
Vote

Encoding Problem2

description

certain emails received got ?? instead of ö/ü/ä - but most emails got proper letters
mails coming from .ru/etc. have subject text in proper letters..but body text is full of ??s .
its no problem in outlook as the emails themselves are broken.
 
maybe more detailed infos:
using latest p3ss, with ms exchange server and outlook 2007
 
info of an email totally full of ??s
 
Microsoft Mail Internet Headers Version 2.0
Received: from smile ([192.168.178.2]) by ........ with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.3959);
Wed, 13 Oct 2010 10:25:55 +0200
Return-Path: web@billing.domishko.ru
Delivery-Date: Wed, 13 Oct 2010 10:24:51 +0200
Received: from billing.domishko.ru (billing.domishko.ru [188.40.41.54])
by .... (node=mxbap0) with ESMTP (Nemesis)
id 0Lnznk-1OUh0l22hs-00fteS for .......; Wed, 13 Oct 2010 10:24:51 +0200
Received: from web by billing.domishko.ru with local (Exim 4.63)
(envelope-from web@billing.domishko.ru)
id 1P5wjj-0007qd-2H; Wed, 13 Oct 2010 12:30:59 +0400
To: ........
Subject: =?UTF-8?B?0JTQsNC90L3Ri9C1INC90L7QstC+0LPQviDRhdC+0YHRgtC40L3Qs9C+0LLQ?= =?UTF-8?B?vtCz0L4g0LDQutC60LDRg9C90YLQsA==?=
Date: Wed, 13 Oct 2010 12:30:59 +0400
From: =?UTF-8?B?0JTQvtC80LjRiNC60L4=?= support@domishko.ru
Message-ID: b542880e416d1bbce3caa9df2df20e2d@billing.domishko.ru
X-Priority: 3
X-Mailer: PHPMailer 5.1 (phpmailer.sourceforge.net)
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="b1_b542880e416d1bbce3caa9df2df20e2d"
Sender: web@billing.domishko.ru
X-UI-Junk: AutoMaybeJunk +30 (SPA);
V01:CfaOdvEB:yTxnWhMaKL4Gnmc2hvcAuK2rxIU0kEHASSePxpwve8aYoKB8bff
MGmUB/aiTRfw8h3kF91rpQ+uCbbFTQLzBRKvCFPpTg3IAQ5ttG82LkmEj0y84xVF
ys1sWeBfLVyDEyF//FUA7jrHck7I7KezxJU2PQnLAan6j+r4Fy+Q91AzYqcWGtXm
6UcD4/sT0IdjowsarULhdL748cz6PI1luhy/+tWUaFAU6M0mrRe/wwyY=
Envelope-To: .......
X-OriginalArrivalTime: 13 Oct 2010 08:25:55.0390 (UTC) FILETIME=[4161ADE0:01CB6AB0]
 
--b1_b542880e416d1bbce3caa9df2df20e2d
Content-Type: text/plain; charset = "UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
 
--b1_b542880e416d1bbce3caa9df2df20e2d
Content-Type: text/html; charset = "UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
 
and an email partly broken:
Microsoft Mail Internet Headers Version 2.0
Received: from .... ([192.168.178.2]) by .... with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.3959);
Wed, 13 Oct 2010 02:10:54 +0200
Return-Path: info@zoonar.com
Delivery-Date: Wed, 13 Oct 2010 02:14:51 +0200
Received: from worker-MAIL-server.irz42.net (Worker-MAIL-Server.irz42.net [212.12.54.11])
by ..... (node=mxbap0) with ESMTP (Nemesis)
id 0LgG2e-1OI8gp28uK-00nVl6 for .....; Wed, 13 Oct 2010 02:14:51 +0200
Received: from localhost (localhost [127.0.0.1])
by worker.irz42.net (Postfix) with ESMTP id 1E268CC1BA
for <...........>; Wed, 13 Oct 2010 02:14:51 +0200 (CEST)
Received: from worker-MAIL-server.irz42.net ([212.12.54.11])
by localhost (worker [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP
id 16771-02-4 for <......>; Wed, 13 Oct 2010 02:14:07 +0200 (CEST)
Received: from localhost (fwgw.zoonar.de [212.12.52.133])
by Worker-MAIL-Server.irz42.net (Postfix) with ESMTP id 60D58CC1FB
for <............>; Wed, 13 Oct 2010 01:52:59 +0200 (CEST)
To: ..........
From: Zoonar GmbH info@zoonar.com
Subject: Ihr Bild-Upload bei Zoonar
Content-type: text/plain; charset=utf-8
Message-Id: 20101012235259.60D58CC1FB@worker.irz42.net
Date: Wed, 13 Oct 2010 01:52:59 +0200 (CEST)
X-Virus-Scanned: by amavisd-new at irz42.net
X-UI-Junk: AutoMaybeJunk -96 (BAY);
V01:F1qZaEDV:01HbIFuiVRaVs0G0us6lNjDs6qEpky3dvW8zvn4g6msHH/t58tk
kexPNZ0C8SXd98CWaficbV9HZn3KnRHXq0SghQTqhE6d8nnmpSbmehCuFuA/8uGd
BKfR6yjR7PuH8CBpp9IygG1KKNkxrVz5Pr3y4gK86Mu2ZevI/jVgBAhSxkeQ/RQ2
dnMX5VAsypZdRfn1JmICfNtc7tn2mocBX3fhiN5Kr7GWYdKXCgsWNn/AmQrT+qxs
zUfLwJpqALtsC
Envelope-To: .......
X-OriginalArrivalTime: 13 Oct 2010 00:10:54.0265 (UTC) FILETIME=[1A21AA90:01CB6A6B]
 
i hope this might help to analyse+fix the problem

comments

TehPenguin wrote Oct 21, 2010 at 10:11 PM

Sorry for not replying for a while - I've been quite busy with work.

My current priority is developing Unit Tests for the existing code base - but I'll be sure to include encoding as a part of the tests, as it appears to be a recurring issue. Once these unit tests are complete, fixing the encoding issues will be my first priority.

bugmenot2 wrote Oct 25, 2010 at 8:13 AM

alright!

fixed the problem, by using a different pop3 connector.
incase you still need help/more informations - just ask :)

wrote Jan 12, 2011 at 10:08 PM

wrote Feb 13, 2013 at 10:50 PM